U14 mini-toernooi in de Alo

Op zaterdag 26 november speelde BVG U14-2, BVG U14-3 en HSVB U14-1 tegen elkaar. Elk team speelde tegen elkaar. BVG U14-2 speelt in U14 1ste klasse Noord, BVG U14-3 in U14 2de klasse Noord en HSVB U14-1 promoveert naar U14 1ste klasse Noord.

HSVB en U14-3 hebben al twee keer eerder tegen elkaar gespeeld en deze resulteerde beide in een spannende wedstrijd in het voordeel voor HSVB. U14-2 heeft al eerder een oefenwedstrijd gespeeld tegen U14-3, U14-2 won toen met 9 punten. Daarnaast had U14-2 al eerder een oefenwedstrijd gespeeld tegen HSVB die eindigde in een spannende wedstrijd in het voordeel van U14-2.

Al met al werden er spannende wedstrijden verwacht en dit was bij alle wedstrijden ook het geval.

BVG U14-2 – HSVB U14-1
De dag begon met BVG U14-2 tegen HSVB U14-1. Dit was voor HSVB zeker een belangrijke wedstrijd omdat zij zouden gaan promoveren naar de 1ste klasse, waar BVG U14-2 al in speelde.

Alle kwarten gingen gelijk op. Soms liep BVG uit, maar kwam HSVB elke keer weer dichterbij. Wel had BVG voor het merendeel van de wedstrijd de voorsprong. Maar aan het einde van het vierde kwart kwam HSVB met een run waardoor zij de voorsprong pakte tot 5 punten. BVG wist dit weer terug te krijgen tot 1, maar het was helaas niet voldoende. HSVB scoorde nog twee keer en won uiteindelijk met 5 punten.

BVG U14-3 tegen BVG U14-2
Dit verslag gaat over de wedstrijd BVG U14-3 tegen BVG U14-2. Het U14-2 team is misschien een hoger team maar het was toch een spannende wedstrijd, maar beide teams konden nog dingen verbeteren

In het eerste kwart ging het best goed voor ons. Er zijn niet heel veel punten gescoord maar alsnog. De verdediging ging redelijk, maar de aanval ging beter. Bij de verdediging werd er goed druk gezet en er waren veel steals. Het was vanaf het begin al spannend want het kwart eindigde met een score van 15-9 voor ons. En met beide teams gecombineerd waren er 6 fouten gemaakt.

Het tweede kwart ging iets minder voor ons. Hun scoorde iets vaker en wij iets minder.  De verdediging ging iets minder er werd soms een back door gelopen maar er waren toch een paar steals. En bij de aanval verloren we de bal soms en misten een paar open lay-up. En een paar keer zelfs tijdens een fast breaks dus dat kon beter. Maar er was toch een redelijke score van 25-23. Wij stonden dus noch 2 punten voor. Dus de eerste helft was redelijk afgerond.

Tijdens het derde kwart ging het alweer beter. Verdedigend zetten we meer druk en daardoor scoorde zij dus ook minder dan daarvoor. En wij vielen harder aan en maakte meer ruimte voor elkaar. Daardoor waren er dus ook meer kansen en daarvan scoorden we ook meer dan daarvoor. En we durfden nu ook zelf te gaan en daardoor scoorden we dus ook meer. Dus in vergelijking met de rest ging dit kwart wel goed. Het kwart eindigde dan ook met een score van 40-33. Nog steeds voor ons. Dit was ons beste kwart.

Het laatste kwart ging voor ons heel slecht want hun scoorde heel veel en wij vrij weinig.  Er werd geen druk meer gezet en soms vergaten we zelfs wie onze man was. En in de aanval probeerde we alleen maar zelf te gaan en onmogelijke schoten te raken. Dus dit kwart ging dus minder goed in vergelijking met de andere kwarten.

De eindscore was dus 52-50 voor hun maar ons team heeft vind ik toch goed gespeeld ook al hebben we maar met twee punten verloren. De wedstrijd was dus de hele tijd spannend en leuk om naar te kijken. En een kwartier daarna speelden we nog een wedstrijd tegen HSVB. Die wedstrijd wordt samengevat door een teamgenoot van mij.

Nelson, speler U14-3

BVG U14-3 – HSVB U14-1
Na de wedstrijd tegen BVG U14-2 moesten we ons tweede wedstrijd van de dag tegen HSVB U14-1 spelen. De eerste hadden we nipt verloren van onze clubgenoten en dat beloofde een spannende wedstrijd te worden omdat zij in de eerste wedstrijd ook nipt van HSVB verloren hadden.

Tocht openden wij de wedstrijd met een score van Kaj en wisten we de voorsprong de hele wedstrijd te handhaven. Alleen na het eerste kwart lag het even gelijk met 16 – 16, maar daarna liepen we weer uit. We scoorde veel uit fast breaks en onze verdediging was goed waar we veel balverliezen forceerde. In de rust was het 30 – 35 voor ons.

In het derde kwart gingen we verder met het goede spel. Nog steeds forceerde we veel balverliezen bij HSVB en kregen we daardoor veel fast break scores. Na het derde kwart was het verschil nog iets gegroeid naar 39 – 51.

Uiteindelijk wonnen we overtuigend met een eindscore van 51 – 65 en waren we allemaal blij omdat we het niet verwacht hadden gezien de eerste twee wedstrijden van het toernooi. Zeker omdat in de competitie beide wedstrijden verloren gingen tegen HSVB.

Anne heeft het met 3 de meeste fouten gemaakt dus we hebben het (weer) erg netjes gehouden.
Elijah raakte onder de wedstrijd geblesseerd aan zijn vinger dus kon hij helaas niet meer verder spelen.
Al met al vond ik het een hartstikke leuke wedstrijd.

Thomas, speler U14-3

Geef een reactie