BVG U14-2 vs BVL U14-1

IMG_3747Zaterdag 16 januari in de Alo M14-2 tegen de koploper BV Leeuwarden. Wij als ouders hadden er al zin in, de vorige wedstrijd tegen Leeuwarden had het er ook al ingezeten maar lukte het onze jongens en dame nog niet om de winst te pakken. Daarom voor deze wedstrijd iedereen extra aan de levertraan en vitaminepillen. Leeuwarden is namelijk letterlijk een groot en sterk team.

Thuis lijkt het soms al heel wat als het uitgestrekt op de bank zit, maar als ons team naast de tegenstander staat, zuchten wij en masse als ouders dat ze thuis veel groter lijken…(behalve Wim dan, want Nevin is meestal de langste)

Het eerste kwart start lekker fanatiek voor Groningen, maar we moeten duidelijk even wennen aan de lange mannen. We krijgen kansen maar die worden geblokt of uit angst voor een blok niet genomen. Leeuwarden maakt handig gebruik van hun fysieke overmacht, en gaat al wat meer ontspannen op de bank zitten, tot wij ineens 3x achter elkaar scoren en de coach in paniek meteen een time-out neemt bij 6-12.

Onduidelijk is welke informatie de frieze mannen krijgen, maar het slaat in ieder geval niet aan. Groningen komt steeds beter in zijn spel en wij ruiken kansen en gaan met 12-14 het 2e kwart in.

Leeuwarden krijgt in dit kwart een paar makkelijke scores en lijkt uit te lopen bij 18-27 maar Groningen vecht zich gedegen terug met een mooie score van Edwin (net als Tineke even koffie haalt), Joey die meerdere keren een lange slungel het bos in stuurt, Jesse die zo heerlijk naar binnen kan snijden, Thijs die de bal steelt zonder dat de tegenstander het merkt, Meinte die alsmaar sterker naar de basket gaat (met bord), Wouter die makkelijk van afstand schiet, en als de spin move van Hidde gaat vallen en Kylian (weer eens!!)een drietje raakt gaan we met 30-32 de pauze in. Lekker zeggen wij dan!

IMG_3750Wij als publiek hebben het dan al reuze naar onze zin, troetelen de kids nog wat, spreken ze bemoedigende woorden toe en probeer vooral onze eigen zenuwen in bedwang te houden.

Het derde kwart gaat lekker gelijk op, maar ook Bart ruikt kansen maar dan moet er wel harder verdedigd worden. Met nog 6 minuten op de klok is de boodschap kort, duidelijk en achter op de tribune goed te verstaan: STAP OP JE MAN AF! GEEN RUIMTE, GEEN KADOOTJES.

Leeuwarden lijkt wat te vertrouwen te verliezen als we met 51-47 het vierde kwart ingaan. Maar de Friezen geven natuurlijk niet snel op, dat weten wij maar al te goed omdat ook onze eigen kids hier en daar flink wat Fries bloed in de aderen hebben lopen en in het heetst van de strijd nog wel eens in het Fries vooruit gescholden worden. Met nog 4 minuten op de klok staat het 57-57.

Intussen zijn enkele ouders van de M14-1 ook bij ons op de tribune aangeschoven want deze pot kan voor de stand in de competitie wel eens erg interessant worden. 14-1 en Leeuwarden staan namelijk samen bovenaan, maar het doelsaldo van Leeuwarden is net iets beter.

Gelukkig letten deze ouders voornamelijk op het spel en niet meer op ons, want waar wij altijd zo professioneel juichen en in correct Nederlands met soms een vleugje Fries met echte vaktermen de jeugd proberen aan te moedigen, komt er vanaf de laatste 4 minuten slechts gegil vanaf onze tribune. Wat een spannend einde ook, met nog 21 seconden op de klok staan we 65-63 voor en heeft Leeuwarden een laatste time out om zijn strategie te bedenken. Zonder effect gelukkig, wij weten de verdediging foutloos dicht te houden en de winst is voor ons. YES!!!

Geef een reactie