MU14-2 vs MU14-1

Weliswaar een oefenwedstrijd maar het affiche was natuurlijk geweldig: BVG M14-1 tegen onze boys and girl van M14-2! Aangezien beide teams ook in dezelfde competitie uitkomen bezorgde het de coaches aan beide kanten wel wat hoofdpijn natuurlijk. Laten we ons in deze oefenwedstrijd al volledig in de kaarten kijken of houden we, uit tactische overwegingen, onze geheime wapens nog even achter de hand….

Of het bij onze tactiek hoorde is onbekend maar feit is wel dat we deze wedstrijd een beetje slapjes begonnen. We waren in de eerste minuten van de wedstrijd duidelijk nog niet helemaal wakker en waren slordig in het afmaken. BVG-1 profiteerde en gooide ze wel door die ring (6-0). Yannick probeerde via een vroege time-out de manschappen wakker te krijgen. Het 1e kwart was echter niet meer te redden en BVG-1 sloot af met een  ruime voorsprong mede door een aantal goed uitgevoerde fast breaks.
In het tweede kwart begonnen beíde teams slordig. Over en weer werden cadeautjes uitgedeeld waar in de meeste gevallen maar mondjesmaat van werd geprofiteerd. Richting het einde van het eerste kwart leken onze boys de wekker echter te hebben gehoord. Langzaam maar zeker slopen we dichterbij en werd het gat kleiner (27-21).
In het derde kwart deden waar we het laatste gedeelte van het tweede kwart gebleven waren; punten maken! Het was nu BVG-1 die stonden te slapen en onze boys profiteerden. Geconcentreerd vochten onze jongens zich naar een 29-30 voorsprong! Het spel golfde over en weer en beide ploegen streden voor wat ze waard waren. Het leverde geen hoogstaand basketbal op maar toonde wel aan dat er meer op het spel stond dan slechts de overwinning in een willekeurig oefenpotje. Beide teams wilden niet voor elkaar onderdoen en haalden alles uit de kast. De spanning was tot op de tribunes voelbaar en meerdere nagels werden door pure spanning weer ‘netjes’ bijgewerkt… Puur op karakter knokten we ons naar het einde van dit kwart die we afsloten met een 38-37 voorsprong!
In het begin van het vierde kwart moesten we even bijkomen van de krachtinspanning in het vorige kwart. BVG-1 profiteerde en loopt uit naar een 41-38 voorsprong. Met nog 5 minuten op de klok recht BVG-2 nóg een keer de rug. Links en rechts buitelden de spelers over de grond en niemand ontziend komen we terug tot 42-42! Nu wordt het ook de coaches teveel; wie als eerste de aanvraag deed is onbekend maar beide partijen leek het niet slecht uit te komen om even te kunnen ‘vluchten’ in een time-out. Nog 1,5 minuut op de klok> 44-43 in ons voordeel> fast break van onze boys voor de vrijwel zekere overwinning>bal komt echter aan de verkeerde kant van de ring weer naar beneden>BVG-1 profiteert en maakt 44-45 met nog 28 seconden op de klok. We krijgen vlak voor tijd nog een kans maar deze weten we helaas niet te benutten…. En zo eindigde een zinderende wedstrijd met 1 puntje voorsprong in het voordeel van BVG-1 die wij met de overwinning feliciteren. Wij kijken alvast uit naar de 1e competitiewedstrijd tussen beide teams!

Jeroen (vader van Jaylen)

Geef een reactie