Takenschema

Uitleg taken

Vanaf 2019 worden de wedstrijdtaken bij BVG op de nieuwe manier ingedeeld. Scheidsrechters worden nu op naam ingedeeld en de jurytaken per team. De jurytaken worden vaak door de coach en/of teamouder verdeeld binnen het team.

We zorgen ervoor dat op elke wedstrijd een ervaren scheidsrechter staat. Dit komt uit fluitplezier van de jonge scheidsrechters en de spelende leden ten goede.

Alle scheidsrechters worden nu ook in Sportlink gekoppeld aan de wedstrijd. Hierdoor kan je in de Sportlink App zien wanneer en welke wedstrijden je moet fluiten.

Kan je niet? Dan dien je zelf voor vervanging te zorgen. Jij blijft echter verantwoordelijk voor het uitvoeren van de taak. Dus komt jouw vervanger niet opdagen, dan komt de boete alsnog bij jou terecht. Je zou dit dan zelf met jouw vervanger moeten oplossen.

In het geval van een blessure of andere reden waardoor jij niet kunt fluiten kun je een mail sturen naar wedstrijden@bvgroningen.net. Er wordt dan z.s.m. gekeken of het om een geldige reden. Wanneer je door een geldige reden niet in staat bent om te fluiten zul je voor bepaalde tijd niet ingedeeld worden om te fluiten.

Zorg ervoor dat je minimaal 10 minuten van te voren aanwezig bent bij de aangewezen taak! Zo kunnen alle wedstrijden op tijd beginnen.