BV Groningen > Takenschema

Takenschema

Uitleg taken

Vanaf 2019 worden de wedstrijdtaken bij BVG op de nieuwe manier ingedeeld. Scheidsrechters worden nu op naam ingedeeld en de jurytaken per team. De jurytaken worden vaak door de coach en/of teamouder verdeeld binnen het team. We zorgen ervoor dat op elke wedstrijd een ervaren scheidsrechter staat. Dit komt uit fluitplezier van de jonge scheidsrechters en de spelende leden ten goede. Alle scheidsrechters worden nu ook in Sportlink gekoppeld aan de wedstrijd. Hierdoor kan je in de Sportlink App zien wanneer en welke wedstrijden je moet fluiten. Kan je niet? Dan dien je zelf voor vervanging te zorgen. Jij blijft echter verantwoordelijk voor het uitvoeren van de taak. Dus komt jouw vervanger niet opdagen, dan komt de boete alsnog bij jou terecht. Je zou dit dan zelf met jouw vervanger moeten oplossen. In het geval van een blessure of andere reden waardoor jij niet kunt fluiten kun je een mail sturen naar wedstrijden@bvgroningen.net. Er wordt dan z.s.m. gekeken of het om een geldige reden. Wanneer je door een geldige reden niet in staat bent om te fluiten zul je voor bepaalde tijd niet ingedeeld worden om te fluiten.

Actieve scheidsrechter

Vind jij fluiten leuk? En wil jij doorgroeien als top scheidsrechter? Bij BVG helpen we jou graag verder om jouw droom als scheidsrechter te ontwikkelen. Meld je aan als actieve scheidsrechter en krijg de kans om vaker wedstrijden te fluiten. Daarnaast kunnen we altijd in gesprek over het volgen van een vervolgopleiding (Basketball Scheidsrechter 3). Met BS3 mag je wedstrijden op hoger niveau fluiten en krijg je vaak ook nog eens een vergoeding per gefloten wedstrijd! Als actieve scheidsrechter wordt er natuurlijk nog steeds rekening gehouden met jouw eigen wedstrijden. Daarnaast kan je zelf aangeven of je bijvoorbeeld 1 of meer wedstrijden per weekend wilt fluiten. Aanmelden als actieve scheidsrechter kan via wedstrijden@bvgroningen.net.

Niet opdagen

Bij het niet komen opdragen wordt een boete van €10 per taak gerekend. Bij elke volgende keer wordt dit verhoogd met €5 per taak.

Ruilen

Bij onderling ruilen, blijft het team op het rooster verantwoordelijk. Zij dienen de eventuele boete zelf te verrekenen met de vervangers.
Zorg ervoor dat je minimaal 10 minuten van te voren aanwezig bent bij de aangewezen taak! Zo kunnen alle wedstrijden op tijd beginnen.