Spelregelbewijs

Basketball Masterz. Toets je basketbalkennis door het halen van je spelregelbewijs!Basketbal is een erg leuke sport, maar heeft ook veel spelregels. Toets je kennis door het halen van je spelregelbewijs, zodat je op een goede en sportieve manier kun deelnemen aan de trainingen en wedstrijden.  

Verplicht voor wedstrijdspelers

Vanuit de nationale basketbalbond (NBB) is het halen van een spelregelbewijs verplicht gesteld. Het spreekt vanzelf dat ook BV Groningen een goede kennis van de spelregels belangrijk vindt. We stellen het daarom verplicht voor al onze wedstrijdspelers van 14 jaar en ouder.

Wie in het bezit is van een scheidsrechtersdiploma heeft vrijstelling en hoeft het spelregelbewijs niet meer te halen.

Hoe kom je aan het spelregelbewijs?

De NBB heeft een online leeromgeving gemaakt waar je kunt oefenen en waar je het spelregelbewijs kunt halen. Hiervoor activeer je eerst hier je account: basketballmasterz.nl/activeren.

Ben je 14 jaar of ouder en niet in het bezit van een spelregelbewijs, dan krijg je van de technische commissie de benodigde inloggegevens. Heb je niks gekregen of kun je niet wachten? Neem dan even contact op met iemand van de technische commissie.

Let nog even op het volgende

Om je spelregelbewijs te kunnen gaan halen, zijn er nog een aantal belangrijke aandachtspunten:

  • Bij het activeren van je account, log je in met je persoonlijke inloggegevens die je van de technische commissie krijgt. Vul bij het activeren het e-mail adres in waarop je straks je spelregelbewijs wilt ontvangen en bedenk een wachtwoord.
  • Inloggen doe je voortaan met je gebruikersnaam die je van ons had gekregen en je zelf bedachte wachtwoord (basketballmasterz.nl/inloggen).
  • Het antwoord op de meeste vragen zal je door ervaring al weten, maar soms moet je toch nog even goed nadenken. Bestudeer daarom eerst de uitleg en probeer eerst de oefenvragen te maken. Zijn er spelregels die je moeilijk vindt? Vraag dan aan je trainer om uitleg over deze regels.
  • Let op dat je maximaal 3x achter elkaar kunt proberen om de eindtoets te halen. Haal je hem niet, dan moet je een dag wachten voordat je het opnieuw kunt proberen. Werkt dat niet? Neem dan even contact op met de technische commissie.
  • Het niet hebben van het spelregelbewijs kan door de NBB worden beboet met € 5,- per wedstrijd. Deze boete berekent de vereniging uiteraard door aan de betreffende speler. In het seizoen 2018-2019 zal er nog niet beboet worden, zorg dus dat je dit seizoen gebruikt om je spelregelbewijs te halen!

Succes allemaal namens de Technische Commissie! – tc@bvgroningen.net