BV Groningen > Spelregelbewijs

Spelregelbewijs

Spelregelbewijs

Naast dat basketbal een erg leuke sport is, heeft onze sport ook veel spelregels. Het is voor iedereen belangrijk om op de hoogte te zijn van deze spelregels, zodat je op een goede en sportieve manier kun deelnemen aan de trainingen en wedstrijden.

Verplicht voor wedstrijdspeler vanaf 14 jaar
Vanuit de basketbalbond, de NBB, is het verplicht gesteld dat alle wedstrijdspelers van 14 jaar of ouder laten zien dat zij de regels goed kennen. Dit moet worden gedaan door het halen van het spelregelbewijs via de website Basketbal Mastersz. Waneer je in het bezit bent van een scheidsrechter diploma of een trainersdiploma hoef je niet nog eens het spelregelbewijs te halen.

Het spreekt vanzelf dat ook BV Groningen een goede kennis van de spelregels belangrijk vindt. Ook wij stellen daarom het spelregelbewijs verplicht voor al onze wedstrijdspelers.

Hoe het spelregelbewijs te halen?
Om je spelregelbewijs te kunnen gaan halen, moet je een account activeren op de website: https://www.basketballmasterz.nl/activeren/

Wanneer je 14 jaar wordt of wanneer je ouder bent en ook nog geen spelregelbewijs hebt, krijg je van de technische commissie de benodigde inloggegevens. Heb je niks gekregen of kun je niet wachten? neem dan even contact op met iemand van de technische commissie.

Let wel even op de volgende stappen
Om je spelregelbewijs te kunnen gaan halen, zijn er nog een aantal belangrijke aandachtspunten:

  • Bij het activeren van je account moet je inloggen met je persoonlijke inloggegevens die je van de technische commissie krijgt. Vul bij het activeren je e-mail adres in waarop je straks je spelregelbewijs wilt ontvangen en bedenk een wachtwoord.
  • Inloggen doe je voortaan met je gebruikersnaam die je van ons had gekregen en je zelf bedachte wachtwoord.
  • Het antwoord op de meeste vragen zal je door ervaring al weten, maar soms moet je toch nog even goed nadenken. Bestudeer daarom eerst de uitleg en probeer eerst de oefenvragen te maken. Zijn er spelregels die je moeilijk vindt? Vraag dan aan je trainer om uitleg over deze regels.
  • Let op dat je maximaal 3x achter elkaar kunt proberen om de eindtoets te halen. Haal je hem niet, dan moet je een dag wachten voordat je het opnieuw kunt proberen. Werkt dat niet? neem dan even contact op met de technische commissie.
  • Het niet hebben van het spelregelbewijs kan door de NBB worden beboet met € 5,- per wedstrijd. Deze boete berekent de vereniging uiteraard door aan de betreffende speler. In het seizoen 2018-2019 zal er nog niet beboet worden, zorg dus dat je dit seizoen gebruikt om je spelregelbewijs te halen!

Succes allemaal namens de Technische Commissie! – tc@bvgroningen.net