BVG U14-3 seizoen afsluiting

Dit jaar het geluk gehad dat ik, Gerard, BVG U14-3 mocht trainen/coachen. Een team dat voor elkaar klaar staat en daarnaast hard wilt werken. Gedurende het seizoen hebben wij fantastische wedstrijden gespeeld. Van wedstrijden waar wij erg sterk begonnen (2-30 eind eerste kwart tegen Assist U14-2) tot volgens de ouders van de spelers ‘cardiotraining’ wedstrijden omdat ze gewoon te spannend waren (van de 15 wedstrijden waren er 6 gespeeld met minder dan 6 punten). Maar de absolute hoogtepunt was toch het kampioenschap.

Al met al had ik niet verwacht zo’n topseizoen te hebben en zou ik het zeker niet gemist willen hebben. Maar ik kan dat wel zo zeggen, maar de spelers kunnen dat veel beter. Daarom hieronder drie verslagen van de spelers zelf. Zelf beschrijven ze hoe de kampioenswedstrijd was en de afsluiting in Eext met onder andere een workout van Sem Schilt.

Kampioenswedstrijd

Zaterdag 6 mei mochten wij tegen Penta U14-1 uit Drachten. De week daarvoor moesten wij al uit tegen hun spelen, maar vandaag was het bij ons thuis.

De wedstrijd begon als een normale wedstrijd. Het begon eerst slecht, tot de rust. Toen kregen wij te horen dat wij die dag kampioen konden worden! Hierdoor gingen wij echt los. Wij pakte vaker de bal af en scoorde ook meer. We liepen uit tot 9 punten voor in de laatste twee minuten, maar die voorsprong ging snel weg. Maar wij wouden kampioen worden dus op het laatst toch nog de voorsprong behouden om uiteindelijk met 3 punten te winnen. Na deze pittige wedstrijd waren wij de winnaars en dus kampioen!

Wij kregen een beker en allemaal een medaille. In de kantine hebben wij dit kampioenschap gevierd met taart en drinken.
Om de competitie af te maken moesten wij nog een wedstrijden spelen in Joure. Na deze wedstrijd hebben wij het kampioenschap nogmaals gevierd door bij de McDonald’s te gaan eten.

Wij hebben een superleuk seizoen gehad waarin wij veel geleerd hebben en vooral veel basketbalplezier hebben gehad!

Wij zijn een topteam!!!

Zie voor de foto’s de volgende link.
RM_20170506_112646

Thomas T, speler U14-3

Afsluiting Eext

Op vrijdag 26 mei gingen wij op kamp naar Eext. Dat was drie dagen van vrijdag t/m zondag met verschillende uitjes.

Op vrijdag 26 mei gingen wij samen met onze ouders de tent op zetten. Daarna mochten we vrij dingen doen over de hele camping, als het maar in tweetallen was. Dus dat gingen we doen, wij zijn begonnen met de camping te verkennen. Daarna zijn we met z’n allen gaan zwemmen. Bij de zwembad was ook een glijbaan en een grasveldje waar je kon zonnen. We gingen doorgaans van de glijbaan af en toen bedacht iemand dat het leuk was om als het ware van de glijbaan af te lopen en door iemand anders neergehaald te worden.

Vervolgens gingen we ons omkleden en eten, er was pastasalade gemaakt door de moeder van Thomas. Toen we uitgegeten waren zijn wij gaan basketballen op het basketbalveldje op de camping. Daar was een springkussen en gingen we elkaar proberen af te duwen. We moesten om een bepaalde tijd terug zijn bij de tent zodat we genoeg tijd hadden om onze tanden te poetsen en op tijd te gaan slapen voor de volgende lange dag.

Zaterdag 27 mei werden we wakker gemaakt om halfnegen gingen we als eerst zwemmen. Wij hadden toen de hele glijbaan voor onszelf en daar maakten we goed gebruik van. Naar de hele tijd van de glijbaan af te gaan gingen we per tweetal op elkaars nek. Per tweetal moest je de ander in het duwen en winnaar daarvan zou bij het watergevecht erna betere waterpistolen krijgen. Uiteindelijk waren Nelson en Daan de winnaars geworden.

Vervolgens gingen we het al aangehaalde watergevecht doen. Dat was een soort capture the flag, alleen dan met een bal. De teams bestonden uit Julian, Nelson, Daan, Thomas en Gerard het andere team was Kaj, Emil, Darnell, Elijah en Thomas. Het was uiteindelijk 3-3 geworden, dus een gelijk spel. Naar dit allemaal gingen we naar Haren.

Daar gingen we een speurtocht doen in drietallen. In die speurtocht moesten we boodschappen doen voor die avond, een groepje had het verkeerd gelezen dus die had pannenkoeken gekocht. Je moest overigens ook nog een cadeautje kopen voor het andere team, met het geld dat je had gekregen voor de speurtocht. Aan het einde mocht je een ijsje kopen van het over gebleven geld. Daarna zijn we met zijn allen pizza gaan eten.

Toen we eenmaal weer op de camping waren hadden we besloten om nog een keer te gaan zwemmen. Daarna gingen we de bonte avond doen met verschillende acts van een comedy show naar een quiz. Dat was de laatste avond op de camping.

Zondag 28 mei werden we wakker en besloten we om weer een ochtendduik te doen. Dit keer wouden we weer als eerst gaan zwemmen, maar het zwembad was nog niet open. Hierdoor moesten we vragen of iemand het zwembad wilde opendoen. Toen hadden we iemand gevonden om het zwembad open te doe, maar toen deed het te lang. Daarom besloten we om eerst alles in te pakken, zodat we daarna nog konden zwemmen. Anders konden maar een kwartiertje zwemmen.

Vervolgens na het inpakken zijn we gaan zwemmen, ondertussen waren de ouders de tent aan het neerhalen. In het zwembad gingen we tikkertje spelen. Toen we eenmaal terug waren waar de tent stond was die al neer gehaald, dus konden wij omkleden en eventueel douchen. Nadat iedereen eenmaal was omgekleed gingen we naar Zuidlaren om te gaan lunchen. Na het lunchen ging wij naar de dojo van Sem Schilt. Hier krijgen wij een workout van Sem Schilt.

Het was een leuk weekend waarin wij veel hebben gezwommen en leuke dingen hebben gedaan.

Julian, speler U14-3

Workout Sem Schilt

Zondag, 28 mei 2017 hadden wij, U14-3 van BVG, een workout van Sem Schilt. Dit was de tweede keer dit seizoen, de eerste keer was in december.

Deze keer begonnen met rondjes rennen en huppelen als warming up, daarna moesten we in een rij in gevechtshouding staan en het Japanse woord “Oss” zeggen terwijl wij onze arme kruisten. Toen gingen wij een tikspel doen waar bij we een schuimstok gebruikten welke je af moest weren met je scheenbenen en armen. Ikzelf vond het een leuke oefening.

Daarna begonnen we met linkse en rechte stoten, sparren, door planken heen slaan en hoeken oefenen. Na dit geoefend te hebben, gingen we judoën. Eerst moesten we elkaar om en om in een houdgreep houden en dan proberen los te komen. Toen kregen we een gewichtsbal waar de ene op moest liggen en de andere het moest proberen het af te pakken. Dat was erg leuk maar wel vermoeiend! Na de workshop gingen we een groepsfoto maken.

Het was een zeer leuke workout waar ik veel geleerd van heb. Zeker het afpakken van de gewichtsbal was erg leuk.

Darnell, speler BV Groningen U14-3

Geef een reactie