U14-3 krijgt workout van Sem Schilt

Zaterdag 3 december kreeg BVG U14-3 een workout van Semmy (Sem) Schilt in Zuidlaren. In de dojo (道場) kregen wij van de 2,14m grote Sem Schilt de training.

Waar we mee begonnen was het leren stoten, ons voetwerk en het tellen in het Japans. Het stoten moest als eerste met links en een stap naar voren bij het maken van deze stoot.
Bij het tweede onderdeel hadden we noedels gebruikt (schuimstokken) om elkaar er mee te tikken. Als je getikt werd moest je 5 push-ups doen, als iedereen is getikt moest iedereen 10 push-ups doen. Hierbij begon Sem als tikker, daarna mocht Emil.
Bij het derde onderdeel hadden we een tweetal nodig. Hierbij gingen we op elkaars handen stoten door middel van verschillende hoeken te gebruiken. Toen we dat hadden geleerd moesten we dat gebruiken om elkaars schouders te tikken. De ander mocht blokkeren, maar raakte je de schouder van de ander vijf keer, dan mochten wij iets verzinnen om de verliezer te laten doen in de dojo.
Toen kwam het vierde en laatste onderdeel waar we de boksbal gebruikte, daar had je weer een tweetal nodig om om de beurt te slaan op de boksbal. We moesten 30 seconden op de boksbal slaan en dat dan elke 30 seconden omruilen. Uiteindelijk deden we dit 4 minuten lang.

Na deze workout gingen we nog met elkaar wat eten en drinken. Om af te sluiten ging we nog een ijsje halen. Al met al vond ik het een hartstikke leuke dag.

workout_2

workout_3

workout_4

Darnell, speler U14-3

Geef een reactie