Huisvesting – ontwikkelingen

Eind vorig jaar hebben we het in het gesprek met de wethouder Sport, Inge Jonkman gehad over wat wij als BVG nodig hebben om onze sport te kunnen beoefenen. Naast voldoende en geschikte zalen hebben we aangegeven dat we sinds de sluiting van de oude alo, onze huiskamer missen. De huiskamer is een centrale plek in huis waar familieleden elkaar ontmoeten en met elkaar chillen. Zonder die huiskamer voelt ons nieuwe huis, het Gomarus, nog niet echt als thuis.

De wethouder heeft dit ter harte genomen en aangegeven ons weer een woonkamer te willen geven. We zijn inmiddels al een tijdje in gesprek met het Gomarus en de gemeente. Dick Klapwijk en Paul vertegenwoordigen BVG met de nodige bouwkundige kennis. Momenteel onderzoeken we de beste opties voor de bouw van een tribune, eigen berging én een kantine. De gesprekken verlopen vooralsnog erg voorspoedig en we hopen binnenkort wat meer details over de plannen te kunnen delen.

In de wijk De Wijert is de bouw gaande van een nieuw Multi Functioneel Centrum in de buurt van Gomarus. In dit MFC komt ook een spelhal, met 2 gymzalen die als één grote zaal (qua grote is deze 2/3 sportzaal Gomarus) kunnen worden gebruikt. Er komt een bezoekersruimte met zicht op de gymzalen. Wij willen graag vanaf het nieuwe seizoen op 2 avonden deze spelhal huren voor trainingen en afscheid nemen van gymzaaltjes en het Europapark als trainingslocatie.