MU12-2: Team van Kampioenen

Het is 13 april 2019 een doodgewone zaterdagochtend zou je zeggen, niks is echter minder waar. Dit is de ochtend dat de mannen van MU12-2 hun eerste kampioenschap kunnen behalen als basketballers. Maar laten we beginnen bij het begin. Het is ergens begin september 2018. De TC van BVG heeft een nieuwe MU12-2 samengesteld en dit team bestaat uit 7 wedstrijd spelers en 3 trainingsleden.

Ik zal ze aan even voorstellen beginnende bij de wedstrijdspelers: Olaf (onze Center), Gijs (de lange man), Matthijs (sneller dan zijn schaduw), Tom (de bal afpakker), Jasper (de harde werker), Milan (de topscorer) en Tygo (de assist koning). De trainingsleden zijn: Raphael, Maarten en David (de trainingsbeesten). In dit team zijn er mannen die al wat langer basketballen en een paar die net zijn begonnen, een mooie uitdaging voor de trainersstaf om hier iets van de maken. De trainingen beginnen met simpele oefeningen en al gauw spelen we onze eerste wedstrijd in de voorcompetitie, deze wordt gewonnen met 128-10 (ongeveer).

De mannen kregen de smaak te pakken, de ene naar de andere wedstrijd werd gewonnen. Zo rond december heeft de NBB de definitieve competitie ingedeeld en wat voor een. We kwamen in een hele mooie poule met 9 teams. De mannen bleven maar groeien en groeien als basketballers en dat bleef bij de ouders niet onopgemerkt want ook zij werden steeds enthousiaster. Wat is het kenmerk van dit team vraag je je wellicht af, nou dat zal ik je vertellen. Dit team houdt ervan om de wedstrijden spannend te maken door deze met 1 of 2 punten verschil te winnen en dit zorgt vooral bij de ouders voor veel spanning! En dat zorgt ervoor dat we opeens op titel koers liggen en wat is er nou mooier om de kampioenswedstrijd te spelen tegen de enige concurrent die nog over was.

Terug naar zaterdagochtend 13 april, de mannen stromen 1 voor 1 binnen en wat staan de koppies strak, de tribune is ook al aardig vol met supporters van beide teams. Als de wedstrijd begint zie je dat beide teams last hebben van de kampioen spanning, er wordt weinig gescoord en er is veel balverlies. De tegenstanders lijkt de zenuwen in de 1e helft eerder onder controle te hebben en loopt uit naar een voorsprong van 10 punten bij rust. Na de rust hebben we de mannen wat actiever gecoacht en dat hielp want we kwamen helemaal terug in de wedstrijd en dat ging door tot het einde van de wedstrijd. Intussen is ook de hal helemaal volgelopen met mensen die onze mannen kwamen aanmoedigen, dit waren spelers en ouders van onze MU12-1 en MU14-3 (en hun tegenstander). Hierdoor gingen de mannen nog beter spelen en kon de wedstrijd tot het eindsignaal nog alle kanten opgaan. Helaas voor ons viel het kwartje deze keer naar de tegenstander en feliciteren wij hen met het kampioenschap. Maar wij gaan met een opgeheven hoofd van het veld en hebben we natijd dit top seizoen met een groot feest afgesloten want deze mannen zijn in mijn ogen kampioenen.

Een trotse trainer.