BV Groningen > Nieuws > Doppen sparen voor geleide honden

Doppen sparen voor geleide honden

Spaar jij mee voor het opleiden van geleide honden? Lever je doppen – ook die van thuis – in bij de BVG kantine!

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor KNGF Geleidehonden. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in. Je steunt niet alleen de opleiding van geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al duizenden euro’s opgeleverd.  Het geld wordt besteed aan opleidingen; voor blindengeleidehond, assistentiehond, autismegeleidhond of buddyhond.  De basisopleiding van een hond kost €5.000,- en dat zijn ongeveer 11 miljoen doppen. Alle kosten voor het opleiden van hond zijn hierbij inbegrepen. Denk aan voer, medische onkosten, KNGF-instructeurs en professionele begeleiding van het pleeggezin. Wegens het grote landelijke succes zit er geen einddatum aan deze actie.

Alle regels en richtlijnen voor het inzamelen van doppen en deksels kun je op de doppenpagina lezen.

Alvast bedankt voor je bijdrage!

0 Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.