Paas (basketbal) weekend

Het paasweekend staat alweer voor de deur. In Groningen betekend dit altijd een druk basketbal weekend. Al 20 jaar staat het paasweekend in het teken van het Holland Nordic Basketball Tournament (HNBT). Naast het HNBT vindt er dit jaar ook de eerste editie van de Groningen Easter Cup U14 plaats.

HNBT

logo-hnbtVan 25 t/m 28 maart 2016 zal in Groningen (Sporthal Vinkhuizen) het 21ste Holland Nordic Basketball Tournament worden gehouden. Een evenement dat op het gebied van jeugdbasketbal in Nederland z’n weerga niet kent en dat een must is voor basketbalspelers en -volgers.

Naast het hoofdtoernooi bestaat het HNBT uit jeugdclinics, coaches’ clinics en een U14 toernooi. Meest in het oog springend is echter het invitatietoernooi voor clubteams U20 en Nationale teams U18. Acht internationale teams vertegenwoordigen het beste wat er in Noord- en Oost-Europa te zien is op basketbalgebied. Kijk voor meer informatie over dit toernooi op de website van het HNBT

Ken jij nog broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes die nog niet op basketbal zitten en graag een keer een basketbal clinic willen volgen? Ze kunnen zich aanmelden voor een van de jeugd clinics van het HNBT op vrijdag 25 maart. 

Groningen Easter Cup

gec colorHet U14 toernooi tijdens dit paasweekend wordt georganiseerd door de Noordelijke basketbalclubs BV Groningen, Celeritas-Donar en HSVB. Tijdens het paasweekend (25 t/m 28 maart) zal in de Oude ALO voor het eerst de Groningen Easter Cup U14 georganiseerd worden. Ook dit toernooi is vertegenwoordig met 4 internationale teams: Team Nord (Duitsland), Solent Krestels (Engeland), TIBU Morroco (Marokko) en BT Hasselt (België).

Kortom er valt genoeg te bekijken tijdens het paasweekend of te wel het basketbalweekend. Jij komt ook kijken toch?. Echter zijn wij voor de Groningen Easter Cup U14 nog op zoek naar helpende handen tijdens het toernooi. Heb jij tijd om een dag of meerdere dagen te helpen met bijvoorbeeld tafelen, fluiten, wedstrijdleiding, schoonmaak, lunch, etc. stuur dan een mail naar miquel.vveen@gmail.com.