BVG U14-2 in Denemarken

IMG_0850Ook dit jaar was BVG-U14-2 tussen Kerst en Oud & Nieuw van de partij in Lemvig (Denemarken) om daar mee te strijden om de felbegeerde Limfjords Cup. In een uiterst sterk en groot deelnemersveld in de U-14 klasse streden 25 teams uit meerdere Europese landen om de titel.

In de poule-fase rekenden onze jongens af BV Hoofddorp (NL) en TMG (DK) resp 37-26 en 41-35. De derde wedstrijd eindigde reglementair in 20-0 vanwege het niet komen opdagen van de Tsjechische tegenstander. Als trotse poule-winnaar konden we ons de volgende dag opmaken voor een 1/8 finale wedstrijd tegen BBC Campinia Dessel (B). De Belgen bleken geen partij voor ons en met een klinkende 39-19 zege stoomden we door naar de 1/4-finale.

Hier wachtte ons een oude bekende: Emmen Eagles (NL). ‘S avonds laat (aanvang wedstrijd 20.45) waren we getuige van een thriller van een wedstrijd. Tegen een paar wel erg uit de kluiten gewassen Drentenaren knokten we voor elke meter en namen we geleidelijk steeds meer het heft in handen. De frustraties aan de kant van de tegenstander namen steeds meer toe toen ze merkten dat hun spelletje van ‘lange ballen naar voren’ op den duur niet meer afdoende was. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 35-29 eindstand op het bord in het voordeel van BVG; door naar de 1/2 finale!

De volgende dag moesten we er al vroeg we er uit om aan te treden tegen Lokomotief Rijswijk (NL) om te strijden voor een plaats in de finale. Of het nu kwam doordat we de vorige avond álles gegeven hadden dan wel de korte nachtrust; in deze wedstrijd lukte het ons niet een vuist te maken. We (ruim) ten onder tegen onze landgenoten en de eerlijk gebied ook te zeggen dat Lokomotief simpelweg een goed team had staan. Wellicht krijgen we nog eens de kans, om wél goed uitgerust en fit, revanche te nemen.

IMG_0860Het toernooi sloten we af met de ‘troost-finale’ ofwel de wedstrijd om de 3e en 4e plaats. En of de duvel er mee speelde: hier, 700 km van huis, moesten we aantreden tegen een wel heel bekende tegenstander: Celeritas Donar! In een wedstrijd, die we meer dan eens konden beslissen in ons voordeel, trokken we uiteindelijk aan het kortste eind (23-31) en grepen hiermee nét buiten de medailles.

Ondanks de zure laatste nederlaag kunnen we toch zondermeer spreken van een buitengewone prestatie. Vierde worden in een sterk internationaal bezet toernooi van 25 teams in de U-14 klasse is een puike prestatie! Al helemaal als je daar nog een bij bedenkt dat we veelal streden tegen gemiddeld iets oudere en fysiek sterkere spelers….

En oh ja; naast het basketbal hebben we ook nog eens heel veel plezier en lol gehad. Vraag dat maar aan de jongens zelf (en aan de aanwezig ouders). Hopelijk volgend jaar weer!

Gegroet
Jeroen (teamouder BVG-U14-2)

 

Geef een reactie