BVG U14-1 in Denemarken

Dit jaar is was U14-1 tussen Kerst en Oud & Nieuw te vinden in Lemvig, Denemarken. Jaarlijks vindt daar de Limfjordscup plaatst en dit jaar voor de 25ste keer. Met meer dan 100 teams uit heel Europa is het altijd indrukwekkend om te zien hoe het toernooi georganiseerd is.

Na een lange busrit waren we blij om aan te komen bij de Norre Nissum school waar we de komende 3 dagen zouden verblijven. De tassen werden uitgeladen en de klaslokalen werden ingericht. Uiteraard sliepen wij op de gezelligste kamer van het kamp samen met U14-2, die ook voor de prijzen gingen. Nadat de kamers netjes waren opgemaakt, gingen we snel een hapje eten om vervolgens naar de openingswedstrijd van het toernooi te kijken. Net als vorig jaar mocht een team van BVG de openingswedstrijd spelen. Dit jaar was het de eer aan U14-3.

23791979970_577c884d05_z
BVG – Neastved (DK)

Na een goede nachrust begonnen we het toernooi in de poulefase tegen Neastved. Een tegenstander die we kenden van vorig jaar. Van dit team verloren we vorig jaar maar liefst twee keer. Tijdens de openingswedstrijd en in de Kwart B-finale. Dit jaar hebben we ze laten zien dat we niet zomaar gewonnen geven. We begonnen wat gespannen aan de wedstrijd, maar na mate de wedstrijd vorderde werd het wel duidelijk dat we dit jaar niet van plan waren om van dit team te verliezen. We wonnen dan ook met 34 – 17.

23461334583_772173f7a3_z
BVG – Lokomotiv 93 (BG)

Het tweede team in de poulefase was Lokomotiv 93 uit Bulgarije. De bouwstenen voor deze wedstrijd zijn gelegd tijdens de heerlijke lunch met pasta, vis en andere ondefinieerbare dingetjes. We begonnen en eindigen ijzersterk tijdens deze wedstrijd. De tegenstander kon duidelijk niet omgaan met onze fullcourt press en raakten in paniek. Onze aanval, voornamelijk fastbreak, verliepen perfect, waardoor we zelf nog een compliment kregen van de scheidsrechter: ‘Good Passing! Good Passing!’. De tweede wedstrijd werd gewonnen met 56 – 11.

De jongens waren allemaal dol enthousiast met de eerste twee wedstrijden. Ten opzichte van vorig jaar zijn we zeker gegroeid en dat was duidelijk merkbaar. Na wat waterpret in het zwembad met U12-1 en U14-2 was het tijd voor een goede nachtrust. Langzaam maar zeker ontwaakten we uit onze winterslaap. Jasper was het slapen al wel zat en zorgde ervoor dat de lichten aan gingen. Onze grote vriend Bart was hier niet zo blij mee, hij wilde nog net even die laatste minuten pakken. Jasper was zijn slaapplek in ons klaslokaal niet meer zo zeker, haha.

24064358386_2b51986470_z
BVG – TMG 2 (DK)

Na een stevig ontbijt stond TMG 2 op het programma. Het was duidelijk dat we weer even wakker moesten worden. Hoewel het verschil vanaf het begin al wel duidelijk was, speelden we nog niet zo goed als de voorgaande wedstrijden. Na de eerste periode waren we wakker en toen begonnen we weer met basketballen. Steal na steal, fastbreak na fastbreak en score na score. Mooi om te zien hoe het team de concentratie weer wist op te pakken. Ook de 3e en laatste poule wedstrijd werd gewonnen met 41 – 4.

24007989351_bc1829980b_z
BVG – Horsens IC (DK)

Doordat we alle wedstrijden in de poulefase hebben gewonnen kwamen we terecht in de A-knock out. Hier zou het toernooi pas echt voor ons beginnen. De eerste wedstrijd moest gespeeld worden tegen Horsens IC uit de Deense Eredivisie. Een wedstrijd die uiteindelijk net de verkeerde kant op viel. Het begin van deze wedstrijd speelden we heel gewoon. Toen werd al snel duidelijk dat dit team toch wel een stukje beter was dan de team uit onze poule. Dus er moest een tandje bovenop, wat we goed voor elkaar kregen. De tegenstander kreeg het een stuk lastiger en maakte daardoor veel meer fouten, waar wij slim van profiteerden. Bij rust stond de score vrijwel gelijk. We wisten de energie goed door te zetten, en bleven het bord aanvallen. Echter besloten de scheidsrechter iets meer toe te laten, waardoor we minder konden profiteren van fouten. Dus, we moesten nu echt ballen gaan afmaken, fout of geen fout, die bal moet door het netje! De laatste paar minuten van de wedstrijd waren zenuwslopend. Met een paar punten achterstand kwamen wij steeds dichter bij. Helaas konden we net niet met deze druk omgaan en wist de tegenstander het spel uit te dribbelen met een score van 35 – 37.

Dus de eerste wedstrijd in de knockout fase was ook gelijk onze laatste wedstrijd van het toernooi. Zonde, wat er zat nog zoveel energie in de jongens. Des al niet te min is het geen ramp om van een jeugd eredivisie team met 2 punten te verliezen. Dus met opgeheven hoofd het veld verlaten en alsnog genoten van de wedstrijden van o.a. U14-2 die heel knap tot de 4e plek in de A-poule zijn gekomen!

We hebben als team een leuke tijd gehad in Denemarken. We hebben elkaar weer beter leren kennen en dat nemen we zeker mee naar Nederland, waar we goede zaken doen in de regionale hoofdklasse. Ook de ouders die mee zijn gereisd naar Denemarken bedankt voor jullie support! Voor de geïnteresseerde zijn de wedstrijden van dit team in Denemarken allemaal opgenomen en kunnen dus worden na bekeken via Youtube. Ook zijn alle foto’s gemaakt door Gerwin te vinden op Flickr.

24004625751_48b7c323d6_k

Geef een reactie