BV Groningen > De club > Organisatie

Organisatie

BVG: Basketbal Vereniging Groningen. Onze vereniging bestaat uit ongeveer 400 leden. Het grootste deel hiervan zijn jeugdleden jonger dan 18 jaar. Onze vereniging heeft competitie teams (24 teams) , recreanten (3 teams) en G-teams (2 teams)

De teams

We zijn natuurlijk erg trots op alle onze teams. Ze spelen over verschillende niveaus, waardoor iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.

G-Teams

Dit zijn teams voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Deze teams doen vaak mee aan toernooien die speciaal voor deze doelgroep wordt georganiseerd door het hele land. Onze gemotiveerde en enthousiaste trainers/coaches zorgen ervoor dat ook deze kwetsbare groep kan participeren in de sport.

Peanuts

Peanuts zijn de allerkleinsten van de vereniging. Kinderen van 6 tot 8 jaar kunnen via Peanuts basketbal kennis maken met de sport. Ze kunnen mee doen met Peanuts toernooien in het gehele land. In de regio worden elke maand ook Peanuts toernooien georganiseerd. Ze spelen in een 3 tegen 3 competitie, zodat elk kind de kans krijgt om met de bal te ‘spelen’.

Mini’s

Kinderen van 9 tot 12 jaar zijn mini’s. Zij spelen vaak in de mini-competitie, waarbij er afwijkende spelregels gelden om de sport nog beter te laten aansluiten bij deze jonge doelgroep. Er wordt gebruikt gemaakt van het slangensysteem, waardoor iedereen evenveel speeltijd krijgt. Daarnaast mogen ze nog geen screens en full-court defense gebruiken. Ze spelen wel in een 5 tegen 5 competitie.

Jeugdteams

Alle andere jeugd tot 18 jaar spelen in de jeugdcompetities. Bij BV Groningen spelen deze teams zowel Landelijk als regionaal. Elk jeugdteams bij BV Groningen traint minimaal 2 keer in de week. De selectieteams trainen minimaal 3 keer in de week.

Recreanten

Wij hebben ook verschillende recreanten teams. Dit zijn volwassenen (vanaf 18 jaar) die om wat voor reden dan ook geen competitie willen of kunnen spelen, maar toch graag willen blijven basketballen. Deze teams trainen vaak 1 keer in de week en organiseren zelf oefenwedstrijden, toernooitjes of andere activiteiten.

Senioren

Bij BV Groningen hebben we ook aardig van senioren teams. Ook deze teams spelen zowel Landelijk als Regionaal. Onze Dames 1 speelt Tweede Divisie en onze Heren 1 speelt Promotie Divisie (net onder Eredivisie). Onze senioren teams organiseren vaak borrels in de stamkroeg en helpen tijden overige activiteiten van de vereniging.