Informatie over lid worden

Onze vereniging bestaat al sinds 1969. Daar zijn we trots op. Wij danken daarom alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Want, wist je dat heel veel mensen vrijwillig een bijdrage leveren? Zij – en misschien jij straks ook – zijn de reden dat we de contributie laag kunnen houden. Om alvast een indruk te geven van onze vereniging hebben wij een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet.

  • Van alle ouders/verzorgers van jeugdleden wordt gevraagd dat zij actief bijdragen aan het ondersteunen van het team door bijvoorbeeld zaal- en tafelfuncties tijdens thuiswedstrijden, vervoer naar uitwedstrijden en het wassen van teamkleding.
  • Van alle leden wordt gevraagd om taken binnen de verenging uit te voeren. Dit kan zijn het fluiten van wedstrijden, het uitvoeren van zaal- en tafelfuncties, maar ook het coachen van een team of deelnemen aan commissies.
  • Van alle leden wordt gevraagd om geen voorrang te geven aan andere activiteiten waardoor het team gedupeerd kan worden. Dit betekend om zo vaak mogelijk aanwezig te zijn tijdens trainingen en wedstrijden.
  • Elk jeugdlid is verplicht om in het jaar dat hij/zij 16 jaar wordt deel te nemen aan de scheidsrechter F cursus.
  • Elke senior is verplicht die diploma’s die nodig zijn om met het betreffende team in een bepaalde klasse te kunnen spelen, via een cursus te halen. Zie regelgeving daarvoor.
  • Bij aanmelding dient eenmalig inschrijfgeld te worden betaald. Trainingsleden betalen eenmalig €10,- en leden die wedstrijden spelen betalen eenmalig €15,-. Dit bedrag wordt samen met de eerste contributie geïnd.

 

Vrijwilliger binnen BVG

Zoals al eerder gezegd draait onze vereniging op vrijwilligers. Door onze vrijwilligers weten wij de contributie zo laag mogelijk te houden, waardoor basketbal voor iedereen wordt. Daarom hopen wij dat zoveel mogelijk ouders/verzorgers van jeugdleden, senioren en andere geïnteresseerden  ons willen helpen bij het uitvoeren van taken binnen onze vereniging. Kijk meer meer informatie op onze vrijwilligerspagina.

Een club met regels

Basketbal Vereniging Groningen is een club met regels. Hierdoor kunnen we de normen en waarden binnen onze vereniging bewaren. Onze clubregels worden gemaakt door de technische commissie van onze vereniging. Deze clubregels gelden binnen elk team van BVG en moeten worden nageleefd door elk lid van onze vereniging.

Afwezigheid tijdens trainingen en wedstrijden

Wij hopen zoveel mogelijk te kunnen voorkomen dat leden afwezig zijn tijdens trainingen en/of wedstrijden. Bij afwezigheid van spelers kan het gebeuren dat een team gedupeerd wordt omdat het niet optimaal kan trainen, niet voldoende vooruitgang kan boeken en het spelplezier van andere leden wegneemt.