BV Groningen > De club > Lid worden

Lid worden van Basketbal Vereniging Groningen

De eerste stap om lid te worden van BVG is vaak het volgen van een proef training. Iedereen mag 3 keer gratis proef trainen om te kijken of de club ook bij jou past.

Wanneer jij naar 3 (of minder) trainingen er van overtuigd bent dat basketbal en onze club bij jou past. Dan kun je je aanmelden via het aanmeldformulier.

En daarna is onze club ook jouw club!

Kom proef trainen

Meld je aan voor 3 proef trainingen. Daarna hoor je van ons secretariaat wanneer je kunt mee trainen.
Wanneer er onverhoopt geen ruimte is om te proef trainen, zal je op hoogte gesteld worden van de wachtrij.

Er is op dit moment een wachtrij voor Jongens U14 (2006 en 2005) en Jongens U16 (2003 en 2004).
Voor meisjes is geen wachtrij.

man
vrouw

Wanneer ben je geboren?

Aanmelden

Aanmelden kan via ons aanmeldformulier. Dit aanmeldformulier samen met een pasfoto kun je opsturen naar secretariaat@bvgroningen.net.

Vergeet niet te kijken naar de contributie's.

Lid worden

Sportkleding

Tijdens trainingen: korte (sport)broek, shirt, basketbalschoenen, bidon, handdoek
Tijdens wedstrijden: officiële wedstrijdtenue, alle bovenstaande.

Let op: er mag niet getraind worden of wedstrijden gespeeld worden op buitenschoenen!

Trainingstijden

De meeste trainingen worden aangeboden in de Oude ALO (Groningen Zuid), maar voor de leeftijdsgroepen U12 en U14 bieden wij ook trainingen aan in Beijum (Groningen Noord). Kijk voor de actuele trainingstijden bij de verschillende leeftijdsgroepen op de website of neem contact op met ons op.

Contributie

Bij aanmelding dient eenmalig inschrijfgeld te worden betaald. Leden betalen eenmalig €15,-. Dit bedrag wordt met de eerste contributie geïnd. Contributie is verschuldigd vanaf het moment van inschrijven tot het moment van schriftelijke opzegging. Bekijk de contributies voor 2015-2016.

Leergeld of het Jeugdsportfonds

Alle kinderen moeten in staat zijn om te sporten. Wanneer er niet voldoende financiële middelen aanwezig zijn kan er hulp gevraagd worden via Leergeld of het Jeugdsportfonds. Lees de procedure van de aanvraag door.

Informatie voor nieuwe leden

Onze vereniging bestaat al sinds 1969. Daar zijn we trots op. Wij danken daarom alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Want, wist je dat heel veel mensen vrijwillig een bijdrage leveren? Zij – en misschien jij straks ook – zijn de reden dat we de contributie laag kunnen houden. Om alvast een indruk te geven van onze vereniging hebben wij een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet.

  • Van alle ouders/verzorgers van jeugdleden wordt gevraagd dat zij actief bijdragen aan het ondersteunen van het team door bijvoorbeeld zaal- en tafelfuncties tijdens thuiswedstrijden, vervoer naar uitwedstrijden en het wassen van teamkleding.
  • Van alle leden wordt gevraagd om taken binnen de verenging uit te voeren. Dit kan zijn het fluiten van wedstrijden, het uitvoeren van zaal- en tafelfuncties, maar ook het coachen van een team of deelnemen aan commissies.
  • Van alle leden wordt gevraagd om geen voorrang te geven aan andere activiteiten waardoor het team gedupeerd kan worden. Dit betekend om zo vaak mogelijk aanwezig te zijn tijdens trainingen en wedstrijden.
  • Elk jeugdlid is verplicht om in het jaar dat hij/zij 14 jaar wordt deel te nemen aan de scheidsrechter F cursus.
  • Elke senior is verplicht die diploma’s die nodig zijn om met het betreffende team in een bepaalde klasse te kunnen spelen, via een cursus te halen. Zie regelgeving daarvoor.
  • Bij aanmelding dient eenmalig inschrijfgeld te worden betaald. Trainingsleden betalen eenmalig €10,- en leden die wedstrijden spelen betalen eenmalig €15,-. Dit bedrag wordt samen met de eerste contributie geïnd.

Vrijwilliger binnen BVG

Zoals al eerder gezegd draait onze vereniging op vrijwilligers. Door onze vrijwilligers weten wij de contributie zo laag mogelijk te houden, waardoor basketbal voor iedereen wordt. Daarom hopen wij dat zoveel mogelijk ouders/verzorgers van jeugdleden, senioren en andere geïnteresseerden  ons willen helpen bij het uitvoeren van taken binnen onze vereniging. Kijk meer meer informatie op onze vrijwilligerspagina.

Een club met regels

Basketbal Vereniging Groningen is een club met regels. Hierdoor kunnen we de normen en waarden binnen onze vereniging bewaren. Onze clubregels worden gemaakt door de technische commissie van onze vereniging. Deze clubregels gelden binnen elk team van BVG en moeten worden nageleefd door elk lid van onze vereniging.

Afwezigheid tijdens trainingen en wedstrijden

Wij hopen zoveel mogelijk te kunnen voorkomen dat leden afwezig zijn tijdens trainingen en/of wedstrijden. Bij afwezigheid van spelers kan het gebeuren dat een team gedupeerd wordt omdat het niet optimaal kan trainen, niet voldoende vooruitgang kan boeken en het spelplezier van andere leden wegneemt.