Onze club, jouw club

Basketbal Vereniging Groningen (BV Groningen) bestaat al sinds 1969 en is in 2004 heropgericht. Met circa 350 leden zijn wij een van de grootste basketbal verenigingen van Noord-Nederland. BV Groningen kenmerkt zich door haar open karakter. Iedereen is welkom bij onze club!

Met 23 teams speelt BV Groningen op verschillende niveau’s, landelijk en regionaal. Daarnaast hebben wij ook G-Team. Dit is een team voor iedereen met een (verstandelijke) beperking.


Groningen is de basketbalstad van Groningen. Elk jaar breken Groningse talenten door in de nationale (jeugd)teams. En dankzij het RTC Noord is er in Groningen de mogelijkheid om je volledig te focussen op je basketbal carriere. Via de TTS kan je namelijk fulltime basketballen. Dit betekend dat je elke ochtend training krijgt van RTC Noord en in de namiddag train je bij je eigen basketbalclub. De wedstrijden speelt je ook met je eigen club.


Lid worden, dat kan!

Lijkt het je leuk om van onze club, ook jouw club te maken? Meld je dan voor 3 gratis proef trainingen. Zo maak je kennis met onze leden, trainers en vrijwilligers.

Lees voordat je lid wordt ook even onze Club Verwachtingen.


Meerdere locaties

Onze thuisbasis ligt in Groningen Zuid, de Wijert. We maken gebruik van de sporthal van het Gomarus College. Hier vinden de meeste trainingen en wedstrijden plaats.

Maar ook in Groningen Noord bieden wij trainingen voor beginners tot U14. Wil je verder en ook wedstrijden spelen, dan zien we je graag overstappen naar onze thuisbasis in Groningen Zuid.

Open selectie beleid

Onze club kent een open selectie beleid. Dat betekend dat we het hele jaar kijken of iedereen op zijn/haar eigen niveau speelt.

Voor de selectieteams zijn er wel jaarlijks selectie trainingen. Spelers van andere verenigingen kunnen hier ook aan deelnemen. Deze trainingen zijn bedoeld om je ambitie kenbaar te maken naar de coaches.