Peanuts: toernooitjes en heel veel plezier!

Als je op pakweg een maandag of een woensdag je gezicht laat zien op Het Gomarus College zo rond 17:00uur dan kom je ze tegen, een hele horde jonge meisjes en jongens die zich klaar maken voor een basketbal training. Deze kinderen zijn tussen de 6 en 10 jaar. Hier worden ze klaargestoomd en om te proeven aan onze mooie sport.
Dit seizoen zijn er 4 toernooien geweest waaraan wij hebben meegedaan, tweemaal Veendam, in Assen en in Heerenveen. Er wordt 3 tegen 3 gespeeld waarbij (bij ons) de nadruk ligt op samen spelen. Er worden geen scores bijgehouden, al vonden een paar van ons dit niet leuk (haha), en dat is goed, het gaat immers hier niet om presteren maar om plezier en leren. Wat opviel aan onze teams is de vooruitgang die ze gaandeweg boeken, ze leren tijdens de trainingen hoe ze moeten dribbelen, schieten, lay-ups lopen en dit zie je terug tijdens de wedstrijden en dat is heel mooi om te zien. De teams waren vaak aan elkaar gewaagd en dat leverde hele mooie wedstrijden op. Ook wil ik een compliment maken naar de supporters (ouders) die er elke keer weer bij waren om de spelers aan te moedigen, en het is prachtig om te zien hoe zij helemaal meeleven. Groet, Uw Basketbal reporter 